Peter Nummert

Ledamot i partistyrelsen, Ledamot i kommunfullmäktige, Ledamot i Förskole- och Grundskolenämnden 

Jag brinner för ett lokalt samhälle som i positiv utveckling, där vi, våra barn och våra äldre får det allt bättre, blir friskare och trivs. Vägen dit är den framtidstro våra visioner, entusiasm och engagemang skapar hos människor i vår omgivning.

Jag växte upp i Solna/Bergshamra, och gick tekniskt gymnasium i Vasalund, körde hemglassbil, drev en bilverkstad i Södertälje och gjorde värnplikten som flygmekaniker i Västerås. Jag fick sedan min utbildning i flygvapnets Halmstadsskolor och arbetade fyra år som officer och flygtekniker på flygflottiljen i Tullinge.
Jag träffade min fru Eva och arbetade två år i svärföräldrarnas familjeföretag som internationellt utvecklade, tillverkade och sålde bildäck, dubb och verktyg. Svärföräldrarna Frank och Kickan Dahlberg hade också en stark förankring i Österskär, även då bägge växt upp i Småland.

Jag började arbeta på Ericsson med utveckling av radarutrustning för flygplanet Gripen och vi köpte hus i Österskär. Eva och jag bildade tillsammans med nyblivna föräldrar i Österskär föräldrakooperativet Tärnan som blev våra tre barns förskola under tio år och som idag är en väl fungerande förskola i Kommunen.

Tärnan blev inte bara en bra förskola för våra barn, den har också utvecklat ett stort antal engagerade föräldrar. ”Tärnanföräldrar” har nu under lång tid varit överrepresenterade i kommunens föräldraföreningar, idrottsföreningar och politiska organ. Själv har jag skaffat mig insikter och erfarenheter inom skolans värld genom styrelseuppdrag och arbetsgrupper.

Jag arbetar idag som konsult på ett Saabföretag med att förstå risker och minska antalet olyckor relaterade till flyg och flygtrafikledningssystem och en del militära system. Min hustru Eva driver friskvårdscentret Club Active på Sågvägen och bidrar positivt till både min och kommuninnevånarnas hälsa. Både jag och våra barn är engagerade i verksamheten och det är oerhört stimulerande att få utveckla relationer med så många intressanta människor som går program och tränar på gymmet, och det är fantastiskt att se hur så många människor växer och skapar sig helt nya fantastiska liv.

Våra tre barn har alla varit utbytesstudenter i Australien under varsitt år och vi har tillsammans med Rotaryklubbarna i Österåker tagit emot eller byggt relationer med åtskilliga studenter från många platser på jorden. Utbytesstudenterna har visat mig hur lika ungdomar runt världen är.

Idag representerar jag Roslagspartiet i förskole- och utbildnings-nämnden där jag aktivt verkar för att skapa en tydlig och positiv vision som omfattar all utbildningsverksamhet inom kommunen och som direkt kan vägleda beslut som bereds och förankras i nämnden.

Min vision är att utbildning kommer att betraktas som den viktigaste näringen i Österåkers kommun och som attraherar aktörer från hela Sverige och Europa. Exempel på befintlig utbildningsverksamhet i kommunen är förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, Komvux, rid- och hästutbildning, hantverksutbildning, dental-laserutbildning, golf, idrottsklubbarna inklusive ledarutbildningar, segling/sjömannaskapsutbildningar, ledarskaps och grupputbildningar för företag. Listan kan göras lång och i framtiden blir den mycket längre då kommunen attraherar exempelvis universitetsfilialer och specialistutbildningar.

peter-nummert-2