Jag heter Thomas Klementsson, född 1951. Vi flyttade till Åkersberga 2015 och fann snabbt att Österåkers kommun med dess expansiva tillväxt, kommunikationer och närheten till natur och skärgård vara fantastisk.

För mig är politik att skapa förutsättningar så att människan hamnar i centrum utan prestige och partipolitiska låsningar.

Jag tycker att barnen och skolan en av de viktigaste byggklossarna i samhället med en stabilt  progressivt näringsliv som bas.

Jag jobbar nu som lärare vid Österskärsskolan och Runö Folkhögskola med fokus på nyanlända.  Jag är även aktiv reservofficer och hjälper även min hustru i hennes affär, Simbra Siden, på Upplandsgatan.

Jag har en militär bakgrund och jobbade senast på Försvarsmaktens Högkvarter och har en bred internationell bakgrund och med bla. fyra år på ambassanden i Serbien och Bosnien Hercegovina.

Jag har också jobbat med akademiska program på Försvarshögskolan och med antikorruptionsprojekt i Afghanistan, Montenegro och Ukraina.

Mina intressen efter arbetets slut är främst familjen och fritiden med dem, hemma i Åkersberga och på landet (Österlen). Trädgård, läsestunder och träning är prioriterade men även jakt och friluftsliv står högt på listan.

Familj består av hustru Liz (Egen företagare) samt utflugna barn Ebba och Filip.