[vc_row 0=””][vc_column][vc_column_text 0=””]

Erik Lorinder

Jag heter Erik Lorinder. Jag är född 1973 och är uppvuxen i Österskär. Här bor jag ånyo med min familj och våra två söner, Wilfred och Benjamin.

Hela mitt liv har präglats av skärgård och båtliv och familjen har alltid varit min trygga bas. Jag ser ofta tillbaka på min barndom där jag gärna identifierar mig med karaktärerna och äventyren från TV-serien ”Vi på Saltkråkan”.

1986, när jag var 13 år började jag träna jiujitsu i Österskärsskolans gymnastikhall och jag har tränat oavbrutet sedan dess. Jag har nu över 30 år av träning bakom mig och jag är aktivare än någonsin. Jag driver Roslagens Jiujitsuklubb Ki Gen Sen på Sågvägen 31 i Åkersberga, dit en bit över hundra medlemmar kommer för att träna, skratta och svettas ihop. Jag är Dan-instruktör och graderad till 5 Dan, femte graden av svart bälte. 1999 valdes jag in som ledamot i styrelsen för Svenska Jiujitsuförbundet (SJF) och 2001 valde stämman mig till förbundssekreterare. 2011 anförtroddes jag det hedersfulla uppdraget att vara förbundsordförande och den rollen har jag än idag.

Idrott betyder väldigt mycket för mig. Att motionera är naturligtvis ett sätt för mig att koppla av men också ett sätt för mig att umgås med vänner. När jag inte tränar jiujitsu så cyklar, springer eller simmar jag. Ibland, när lusten faller på så slår jag ihop det till att träna eller tävla i triathlon. Hösten 2014 genomförde jag min första Ironman.

Jag har en yrkesbakgrund som polis. Initialt jobbade jag som polisassistent inom utryckningsverksamheten, närpolisverksamheten och utredningsverksamheten. Sedermera fick jag anställning hos Stockholmspolisens Utbildningsenhet som utbildare i polisens olika taktiska koncept.

2010 fick jag anställning som Poliskommissarie på Rikspolisstyrelsen (RPS). I min tjänst utgjorde jag en ämnesspecialist, nationell samordnare, projektledare, kravställare och uppdragsgivare för utveckling av polismyndighetens taktik och konflikthantering med fokus på Polisens folksamlingshantering (SPT) och självskyddsmetoder (KKS). Jag var projektledare för flera tunga projekt, bl.a. trygghetsskapande arbete vid händelse av terroristbrott, samnordiskt polissamarbete vid större särskilda händelser och graderat polisarbete vid arbete med supporterkulturen. Jag var också involverad som sakkunnig vid framtagande av koncept för hantering av social oro.

Numera jobbar jag med dessa frågor i konsultföretaget Combitech.

Det har fallit sig naturligt för mig att axla ansvarsfulla roller i såväl yrkes- som i föreningslivet. Jag har alltid tagit mig ann ordföranderoller och andra styrelseposter i föreningsverksamheter jag är involverad i. Jag är generalist och betvivlar sällan min egen förmåga. Det jag inte kan, kan jag lära mig.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]